top of page

Sjarm og spenning fra andre verdenskrig

Oppdatert: 11. mai 2022

Spenning hele veien. Sjarm. Gåter som får sin løsning. Karakterer vi lurer oppriktig på hvordan det går med.


Liker du bøker med disse ingrediensene? Da må du få med deg "Overløperen".


August 1944. Rolf Monsen jobber som postmann i Son når han ikke hjelper flyktninger på veien mot Sverige. En dag går en flyktningtransport veldig galt. Like etter blir en død mann funnet i en myr.


Den rappkjeftede Monsen er vanligvis en latsabb, men når han mistenker at svogeren og den tidligere lensmannen Tore Larsen har noe med dødsfallet å gjøre, begynner han å nøste i hva som egentlig har skjedd.


Vi blir tatt med inn i en historie med angivere, sabotasjeaksjoner, tyskertøser, kjærlighet og svik. Spørsmålet melder seg for flere enn Monsen: Hvem kan du egentlig stole på?
I boka møter du blant andre:

Even Sagen, ung hermetikkarbeider i Son som sluker krim og har politiambisjoner.


Tommy Bø, storkar og kollaboratør i Moss på jakt etter å ta motstandsfolk.


Rolf Monsen, postmann og tidligere lensmannsbetjent med skarp tunge, hang til postsjakk og en egen evne til å havne midt i begivenhetenes sentrum.


Unni Borch, opportunistisk sentralborddame i Moss som har en tysk elsker, har drømmer og ambisjoner for fremtiden og havner i trøbbel.


Tore Larsen, tidligere lensmann i Son som frakter flyktninger til Sverige med Monsen og doktor Rønneberg. Inntil han begynner å oppføre seg merkelig.


Martin Halvorsen, telegrafist og tidligere student med pianistdrømmer som er på flukt fra tyskerne.


"Overløperen" er en roman hvor spenningen ligger og lurer hele veien. Den kommer ut i september 2022.Boka kommer i salg 1. september, men du kan forhåndsbestille nå og få den i postkassen med en gang den kommer på lager.
Vil du juble med oss over gode anmeldelser og få beskjed om hva som skjer rett i innboksen?

Siste innlegg

Se alle

Rapport fra den litterære PostNord-ligaen (lang)

Les kortversjonen av innlegget Mikkel Vika, Agnar Lirhus og Agnes Ravatn har den siste tiden sagt mye vettugt om den massive oppmerksomheten noen få forfattere får, på bekostning av alle de andre, i K

Comments


bottom of page