top of page

En bokbloggerfavoritt

Oppdatert: 8. sep. 2022


"Overløperen" er ute nå, både i bokhandlerne og i postkassene til anmelderne. Gode anmeldelser er kanskje det man higer mest etter når man er forfatter, og så langt har vi ikke blitt skuffet.

Bokbloggerne er en viktig gruppe som gjør en viktig jobb på mange måter. Ikke bare stimulerer de leselysten hos følgerne, noen av dem er også veldig gode til å fange opp bøker og forfatterskap på små og uavhengige forlag. En god bokblogger kan vise deg vei inn til nye bøker utenfor bestselgerlistene.


En av de utrettelige og produktive bokbloggerne som det er en fryd å følge, er Henning Sviland og hans henningbokhylle. Han gir "Overløperen" terningkast fem og skriver:


"Forfatterne har skrevet en ulidelig spennende bok som virkelig holder deg på pinebenken gjennom sine nesten 500 sider. Det skjer mye gjennom hele boka, og forfatterne gir leseren nok av muligheter til å finne løsningen. Hvis du starter på denne boka, blir det fort til at du glemmer tid og sted, og isteden befinner deg i 1944.


Boka fremstår som realistisk og troverdig. Jeg ble fanget i historien og slukte romanen på to dager. Det er en veldig god debut, de to forfatterne er minst på høyde med sine mer etablerte kollegaer som skriver i samme sjanger. Boka overrasket meg, og jeg satt og trippet mens jeg leste."


Musikk i våre ører!


En annen som bruker mye tid på litteraturformidling er Anne Lise Johannessen. Ikke bare driver hun magasinet Hverdagsnett, hun administrerer en hel bråte Facebook-grupper med ulike temaer innen bøker og lesing.


I hennes anmeldelse av "Overløperen" skriver hun noe vi har ekstra stor sans for:

"I starten var jeg litt usikker på om dette var en bok for meg, men etter et par sider, var det glemt. Dette er en spennende og interessant historie. Rollefigurer blir godt beskrevet og blir veldig tydelige for meg. Det billedlig språket gjør at jeg ser det hele som en "film" i hodet, og lever meg nok inn i historien til at jeg kan kjenne på hvordan personene har det."


Hvor fint er ikke det, å overbevise en som var usikker fra start?


«Mange bøker dabber litt av, men denne ble bare mer og mer spennende», mener @jordmorhanneleser. Kjell Magne Gjøsæter/@bokblogger kaller boka «ein interessant og velskrevet spenningsroman frå andre verdskrig» og håper at det kommer flere bøker.


Fikk du lyst til å lese? Kjøp "Overløperen" i din bokhandel! Spør etter den om de ikke har den inne. Du kan også bestille her på siden og betale med kort eller Vipps.


Signert bok kan du også få når du bestiller her. Skriv inn i tekstfeltet om du ønsker en spesiell tekst eller bare navnene våre, så ordner vi det.


Vil du møte oss og få boka signert? Klikk på Arrangementer øverst på siden, så får du se hvor vi er.

Siste innlegg

Se alle

Rapport fra den litterære PostNord-ligaen (lang)

Les kortversjonen av innlegget Mikkel Vika, Agnar Lirhus og Agnes Ravatn har den siste tiden sagt mye vettugt om den massive oppmerksomheten noen få forfattere får, på bekostning av alle de andre, i K

Comentarios


bottom of page