top of page

Arbeidsstipend til "Overløperen"-forfatterneFor første gang delte Forfatterforbundets vederlagsfond ut arbeidsstipend til forfattere. På listene over tildelte stipender står forfatterne bak pseudonymet Maarten de Mol, Arne Blakkisrud og Ingrid Sande Larsen.

Arne Blakkisrud, Ingrid Sande Larsen
Foto: Sturlason / Thuis forlag

- Dette er et stort løft for forfatterskapet vårt, selv før vår første bok er utgitt. Ekstra gledelig er det at stipendkomiteen har tro på oss som publiserer selv, sier to glade forfattere. Stipendet skal brukes til å frigjøre tid til å skrive og redigere oppfølgere til "Overløperen".


Forfatterforbundet vil med stipendet bidra til å utvikle ny norsk skjønnlitteratur for voksne. I kriteriene står det blant annet at "ved tildeling av stipend vil det bli lagt vekt på sjangerspesifikke så vel som litterære kvaliteter". Forbundet har ønsket å gå bredt ut når det gjelder sjangere, og i oversikten over tildelinger finner vi forfattere av krim og kortprosa, lyrikk og romanserier.


Forfatterforbundet er en fagorganisasjon for skjønnlitterære forfattere og et særforbund i LO.

Siste innlegg

Se alle

Rapport fra den litterære PostNord-ligaen (lang)

Les kortversjonen av innlegget Mikkel Vika, Agnar Lirhus og Agnes Ravatn har den siste tiden sagt mye vettugt om den massive oppmerksomheten noen få forfattere får, på bekostning av alle de andre, i K

Comments


bottom of page